Tietoa hoitopolusta

Hoitopolun tavoite

Hoitopolku on toteutettu atooppista ihottumaa sairastavan hoidon ja sairauden kanssa elämisen tueksi. Sairauteen liittyvät vaiheet on kuvattu omiksi teksteiksi, joita pääset lukemaan hoitopolun etusivun kautta viemällä hiiren painikkeen päälle ja klikkaamalla painiketta. Etusivun alapainikkeista löydät tietoa esimerkiksi siitä, millaista tukea ja vertaistoimintaa atooppista ihottumaa sairastaville on tarjolla.

Hoitopolun ammattilaisosio

Atooppisen ihottuman hoitopolun ammattilaisosioon on koottu terveydenhuollon ammattilaisille suunnattua tietoa diagnostiikasta, hoidosta ja hoidon porrastuksesta. Osiosta löytyy myös lähete- ja konsultaatio-ohjeet.

Hoitopolun toteutus

Hoitopolku on rakennettu yhteistyössä Helsingin ja Uudenmaan sekä Pirkanmaan alueen perus- ja erikoissairaanhoidon ammattilaisten sekä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Sen on toteuttanut Nordic Healthcare Group ja työtä on tukenut Pfizer Oy. Hoitopolun pohjana on käytetty Keski-Suomen hyvinvointialueen atooppisen ihottuman hoitopolkua.

Työryhmä

Johanna Mandelin, LKT, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri, Iho- ja allergiasairaala, HUS
Laura Korhonen, LT, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri, TAYS, Pirkanmaan hyvinvointialue
Meliina Kolhi, LL, Tipotien terveysasema, Tampere, Pirkanmaan hyvinvointialue
Maija Ruutu, sairaanhoitaja, Ihotautien avohoitokeskus, HUS, Tulehduskeskus
Risto Heikkinen, erityisasiantuntija, Allergia- Iho- ja Astmaliitto

Hoitopolku on valmistunut 04.07.2023