Vertaistoiminta

Vertaistoiminta

  • Vertaistoiminta on vapaaehtoista, voimaannuttavaa ja luottamuksellista. Se on sitä, että joku saman kokenut ymmärtää eikä kyseenalaista. Se on rinnalla kulkemista, apua ja vinkkejä arkisiin ongelmiin ja tunne siitä, että sairauden kanssa ei ole yksin.
  • Vertaistoimija on tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin varustettu vapaaehtoinen, jolla on omakohtaista kokemusta sairaudesta. Vertaistoimijat ovat arjen asiantuntijoita – eivät terveydenhuollon.
  • Vertaistoimintaa on monenlaista. Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenyhdistykset järjestävät eri puolilla Suomea paikallisia vertaistapaamisia, ylläpitävät WhatsApp-keskusteluryhmiä ja erilaisia toimintaryhmiä, joiden kaikkien ytimenä on mahdollisuus kohdata toisia saman kokeneita. Ottamalla yhteyttä oman alueesi yhdistykseen voit myös itse järjestää vertaistapaamisen. Yhdistyksesi tukee sinua sen toteuttamisessa.
  • Allergia-, iho- ja astmaliiton urtikariaa sairastavien Facebook-vertaisryhmässä ja Iholla.fi-sivuston Facebook-sivulla voit osallistua keskusteluihin urtikariasta.
  • Allergia-, iho- ja astmaliitolla on sekä paikallisia että valtakunnallisia jäsenyhdistyksiä. Lisätietoa saat liiton järjestöasiantuntijoilta: jasenet@allergia.fi