Ensikäynti ihotautilääkärillä

Ihotautilääkärin ensikäynnille on hyvä ottaa mukaan tiedot käytössä olevista suun kautta otettavista lääkkeistä, lääke- ja perusvoiteista, epäillyistä tai tiedossa olevista allergioista ja perussairauksista. Jos aiemmin olet saanut valohoitoa tai sisäisiä lääkkeitä atooppisen ihottuman hoitoon, on hyvä ottaa mahdolliset tallessa olevat tiedot näistä mukaan. Jos laboratoriokokeita on ohjelmoitu ennen vastaanottoa, näissä tulisi käydä.

Hoitoon pääsee yleensä 3-4 kk sisällä lähetteen tekohetkestä. Ensikäynnillä tapaat lääkärin ja yleensä myös hoitajan. Ensikäynnillä arvioidaan atooppisen ihottuman vaikeusaste ja hoidon tarve sekä tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma, joka huomioi toiveesi, elämäntilanteesi, muut sairaudet ja lääkitykset. Ensikäynnillä saat myös ohjausta atooppisen ihottuman hoidosta. Paikallishoitojen asianmukainen toteutuminen on atooppisen ihottuman hoidon kulmakivi. Hoitoväsymys (paikallishoitoja ei jakseta käyttää kroonisen ihosairauden jatkuessa pitkään) on varsin tavallinen ja ymmärrettävä ongelma ja tähän pyritään antamaan apua.

Lisätietoa:

Atooppinen ekseema (Käypä hoito)