Hoito erikoissairaanhoidossa

Miten atooppista ihottumaa hoidetaan erikoissairaanhoidossa?

Atooppisen ihottuman hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti. Hoidossa huomioidaan ihottuman vaikeusaste, potilaan elämäntilanne, muut sairaudet ja lääkitykset sekä toiveet hoidon suhteen. Joskus yksikin käynti ihotautilääkärin vastaanotolla riittää ja hoitovastuu palautuu perusterveydenhuoltoon. Tuolloin saat tarvittaessa tukea ja apua ihottumasi hoitoon perusterveydenhuollosta. Mikäli ihottumasi on vaikea, tarvitaan jatkotutkimuksia tai harkitaan valohoitoa tai sisäisiä lääkehoitoja, ohjelmoidaan sinulle yleensä kontrollikäynti erikoissairaanhoitoon.

Atooppinen ihottuma on krooninen sairaus, johon ei ole parantavaa hoitoa, mutta oikealla ja hyvin toteutetulla hoidolla iho voidaan saada pitkäksikin aikaa oireettomaksi tai lähes oireettomaksi sekä vähentää ja lieventää mahdollisia pahenemisvaiheita. Atooppinen ihottuma on luonteeltaan aaltoilevaa ja on tärkeää, että tiedät, miten hoitaa ihottumaa sen eri vaiheissa: miten toimia ihottuman ollessa lieväoireinen ja mitä tehdä pahenemisvaiheen alkaessa.

Lisätietoa:

Atooppinen ekseema (Käypä hoito)