Yhteystietoja

Pirkanmaan hyvinvointialueen potilas:

Ole ensisijaisesti yhteydessä omaan sote-asemaasi sen aukioloaikoina. Linkki: https://www.pirha.fi/terveyskeskukset

Jos oma sote-asemasi on kiinni ja tarvitset ohjeita terveyspalveluihin hakeutumisesta tai arviota hoidon tarpeesta, soita Pirkanmaan terveysneuvontaan numeroon 03 384 5000 tai aloita asiointi chat-palvelussa. Pääset chat-palveluun sivun oikean alalaidan vihreästä puhekuplasta, josta Pirbotti ohjaa sinua eteenpäin. https://www.pirha.fi/palvelut/palveluhakemisto/terveysneuvonta

Jos harkitset päivystykseen menemistä, ole yhteydessä Pirkanmaan päivystysapuun 116 117, jotta hoidon tarpeesi ja kiireellisyytesi voidaan arvioida. Päivystysavusta saat myös hoito- ja toimintaohjeita tilannettasi koskien. Numero on auki ympäri vuorokauden.  

Hoitoon hakeudutaan omalle terveysasemalle tai virka-ajan ulkopuolella päivystyspoliklinikalle.

  • Soita ennen HUSin päivystyspoliklinikoille hakeutumista Päivystysavun maksuttomaan numeroon: 116117
  • Uudenmaan Päivystysapu: 09 471 72328 (ppm). Huom. mikäli soitat numeroon 116 117 Uudenmaan raja-alueelta, puhelu saattaa paikantua toisen sairaanhoitopiirin puolella olevaan tukiasemaan, eikä se tällöin yhdisty Uudenmaan Päivystysapuun. Saat tarvittaessa yhteyden Uudenmaan Päivystysapuun soittamalla numeroon 09 471 72328 (ppm).

Neuvontapalvelut

Allergia-, iho- ja astmaneuvonta: 044 773 2052, allergianeuvoja@allergia.fi

  • Ma 14–18
  • To 8–12

Allergia-, iho- ja astmaliiton muut neuvontapalvelut:

  • Sosiaaliturva
  • Arjen kemikaalit

Allergia-, Iho- ja Astmaliiton neuvontapalvelut