Tarvittaessa kontrolli

  • Jos oireet pysyvät riittävän hyvin kurissa 4 tbl/pv antihistamiinilla (ja mahd. sen lisäksi käytössä olevalla montelukastilla), ei kontrolleja yleensä varata, vaan voit uusia reseptejä perusterveydenhuollossa yleensä parin vuoden välein.
  • Jos sinulla on urtikarian hoitoon käytössä jokin muu lääke kuin pelkkä antihistamiini, varataan tilanteen mukaan soittoaika tai kontrollivastaanotto. Hoidon alkuvaiheessa näitä on usein tiheämmin, myöhemmin yhden – kahden vuoden välein.
  • Jos tilanne muuttuu huonompaan suuntaan tai sinulle tulee muuten vain kysyttyvää hoidostasi, voit tarvittaessa ottaa yhteyttä hoitavaan yksikköön milloin tahansa.
  • Määräaikaistarkastukset, eli kontrollit suunnitellaan yksilöllisesti tarpeen mukaan. Yleensä sovitaan käynti vastaanotolle noin 3-4 kuukautta omalitsumabi-hoidon aloituksen jälkeen, jolloin arvioidaan hoitovaste ja tehdään jatkosuunnitelma.  Jatkossa osa kontrolleista hoidetaan käynnin sijaan puhelimitse.
  • Jos voit huonosti tai sinulla on kysyttävää hoidosta, voit kontrollien välissäkin olla yhteydessä puhelimitse hoitavaan ihotautien yksikköösi tai Maisa-viestintäpalvelimen kautta (mikäli se on sinulla käytössä).