Sosiaalityöntekijä

Jos käytännön asiat mietityttävät, suunta on hukassa, itsenäistyminen pohdituttaa – näissä ja monissa muissa asioissa sosiaalityöntekijä voi auttaa sinua. Sosiaalityöntekijän apu on psykososiaalista tukea, yksilöllisesti suunniteltuna juuri sinulle.

Sosiaalityöntekijä on tarvittaessa perheen tukena ja antaa yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi sosiaaliturvaan ja sosiaalipalveluihin liittyvissä kysymyksissä. Reumaa sairastavien lasten perheillä on usein kysymyksiä vaikkapa lääkeomavastuisiin ja maksukattoon liittyvissä asioissa. Sosiaalityöntekijä auttaa perhettä sosiaalisen tilanteen selvittelyssä ja ohjaa heitä tarpeenmukaisen tuen tai avun piiriin. Sosiaalityöntekijään saa yhteyden hoitavan yksikön kautta.

Muista myös, ettei tarvitse olla tiettyä asiaa, mistä haluat kysyä. Jos vain tuntuu, että haluat jutella, ota yhteyttä!

Asioita, joissa voit saada tukea sosiaalityötekijältä

 • Sosiaaliturva ja -palvelut, tarvittaessa sosiaalityöntekijä avustaa hakemusten teossa
 • Sosiaalityöntekijä voi osallistua läheistesi ja henkilökunnan kanssa jatkohoidon suunnitteluun
 • Asuminen
 • Raha-asiat
 • Koulutus ja työ – työkyky ja kuntoutusmahdollisuudet
 • Perhe ja kaverit
 • Mielenterveys ja päihteet
 • Akuutti- ja kriisitilanteet
 • Väkivalta ja rikokset
 • Nuoren potilaan oikeudet
 • Vertaistuki ja muut samassa tilanteessa olevat
 • Unelmat ja elämänilo