Vertaistuki

Vertaistoiminta on vapaaehtoista, voimaannuttavaa ja luottamuksellista. Se on sitä, että joku saman kokenut ymmärtää eikä kyseenalaista. Se on rinnalla kulkemista, apua ja vinkkejä arkisiin ongelmiin ja tunne siitä, että sairauden kanssa ei ole yksin. 

Vertaistoimija on tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin varustettu vapaaehtoinen, jolla on omakohtaista kokemusta sairaudesta. Vertaistoimijat ovat arjen asiantuntijoita – eivät terveydenhuollon. 

Vertaistoimintaa on monenlaista. Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenyhdistykset järjestävät eri puolilla Suomea paikallisia vertaistapaamisia, tapaamisia verkossa ja sosiaalisessa mediassa sekä erilaisia toimintaryhmiä, joiden kaikkien ytimenä on mahdollisuus kohdata toisia saman kokeneita. Ottamalla yhteyttä oman alueesi yhdistykseen voit myös itse järjestää vertaistapaamisen. Yhdistyksesi tukee sinua sen toteuttamisessa. 

Atoopikoille on suunnattu kolme suljettua Facebook-ryhmää, joissa jakaa kokemuksia muiden atopiaa sairastavien tai läheisten kanssa.    

Sidekick

  • Sidekick-hyvinvointiohjelma auttaa atooppisen ihottuman kanssa eläviä ottamaan askelia kohti parempaa oloa.
  • Älypuhelimeen ladattavassa maksuttomassa sovelluksessa muun muassa kohennetaan hyvinvointia hauskoja ja mukaansatempaavia tehtäviä tehden, seurataan terveyttä ja hyödynnetään inspiroivia kuntoilu- ja mindfulness-työkaluja.
  • Ohjelmaan voi tutustua Allergia-, Iho- ja Astmaliiton sivustolla