Hoidon uudelleenarviointi

  • Hoidon kokonaiskesto on yksilöllistä, eikä sitä nykymenetelmin voi tarkasti ennustaa.
  • Urtikariaoireiden palaaminen hoidon päättymisen jälkeen on valitettavasti melko tavallista. Jos sinulla ollut omalitsumabi-lääkitys on lopetettu ja urtikaria tai siihen liittyvä angioödeemaoireilu uusii vaikeana, tarvitset todennäköisesti lääkitystä uudestaan.
  • Kelan kriteerien mukaan peruskorvausoikeus myönnetään ensimmäisellä kerralla enintään vuodeksi, jonka jälkeen hoito täytyy tauottaa. Jatkokorvausoikeus edellyttää että hoitojakson aikana UAS7-pisteet ovat vähintään puolittuneet, elämänlaatu parantunut selvästi (DLQI-pisteet ovat korkeintaan 10), tai vakavia angioödeema oireita ei ole ilmennyt hoidon aikana.
  • Jatkokorvausoikeus voidaan myöntää enintään kolmeksi vuodeksi. Lääkitys tauotetaan kuitenkin yleensä noin vuoden välein, jotta nähdään onko se edelleen tarpeen. Tauon aikana seurataan minkälaista oireilu on. Tällöin UAS7-pisteiden ja oireiden kirjaaminen on tärkeää.