Seuranta erikoissairaanhoidossa

Suurelle osalle atooppisen ihottuman vuoksi ihotautilääkärin vastaanotolla käyneistä potilaista riittää kertakäynti erikoissairaanhoidossa ja jatkohoito voi toteutua omahoitona. Tuolloin saat tarvittaessa apua atooppisen ihottumasi hoidossa perusterveydenhuollosta.

Erikoissairaanhoidossa seurataan vaikeaa atooppista ihottumaa sairastavia potilaita, joilla on sisäinen pitkäaikainen lääkehoito tai joille suunnitellaan sen aloitusta.

Seurantakäynnit erikoissairaanhoidossa tapahtuvat alkuvaiheessa 4-6 kk välein ja myöhemmin esimerkiksi vuosittain.

Mikäli ihottumasi pahenee äkisti erikoissairaanhoidon käyntien välissä, ole ensisijaisesti yhteydessä omaan perusterveydenhuollon yksikköösi.

Mikäli joudut olemaan ihottumasi vuoksi yhteydessä perusterveydenhuoltoon useita kertoja suunniteltujen erikoissairaanhoidon käyntien välissä, voi se olla merkki siitä, ettei ihottuma ole nykyisellä hoidolla riittävän hyvässä hallinnassa. Ole tuolloin yhteydessä sinua hoitavaan erikoissairaanhoidon yksikköön.

Ole yhteydessä erikoissairaanhoidon hoitavaan yksikköön, jos sinulle ilmaantuu lääkityksen aikana uusia oireita, jotka saattaisivat olla lääkkeen haittavaikutuksia.